Print

Om XMedicus firma og lægesystem

Historien

XMedicus Systems ApS startede da stifter Mikkel Kruse Johnsens far i år 2002, overtog Øre- Næse- Halsklinikken i Frederiksværk. Han besluttede sig for at skifte det eksisterende elektronisk patient journal system ud med et, der var mere up to date. Sønnen Mikkel, der på det tidspunkt stadig var datalogistuderende, tilbød at lave et helt nyt lægesystem og det skulle være Linux-baseret.

Således blev XMedicus lægesystem født.

Siden 2003 har speciallægeklinikken brugt XMedicus lægesystem i klinikken. Efterhånden som det nye it journalsystem blev gennemprøvet, er kliniksystemet blevet et mere og mere professionelt system og især er udviklingen gået stærkt efter, at kravet om godkendelse hos MedCom er opstået.

I klinikken har man konstant bedt om forbedringer således, at XMedicus klinik software i dag er let at betjene med få manuelle operationer og automatiske sådanne, hvor det er relevant. Unødig automatik med sære ”pop up”vinduer er undgået. Speciallægesystemet opfylder nu de krav, som man kan stille i en øre- næse- halsklinik og i mange andre klinikker. Sten Johnsen udtaler: "Vi glæder os dagligt over hvor let arbejdsdagen er blevet på mange punkter.

Om morgenen aflyttes klinikkens telefonsvarer for eventuelle. afbud. Hver patient har fået en SMS-reminder dagen før aftalen via XMedicus SMS Remind.

Når en patient ringer til klinikken indtastes hans CPR-nr. og alle øvrige data kommer automatisk fra folkeregistret. Findes patienten i systemet i forvejen opdateres data i XMedicus IT lægesystem.

Klinikken har tre arbejdsstationer og en patient kan sagtens være aktiv på dem alle uden, at der opstår konflikt. Journalnotat, indtastning af audiogram, allergitestresultater eller andre data kan udføres fra en vilkårlig station.

Recepter, henvisninger og tilbagemeldinger sendes med EDI ved et par tastetryk. Data sendes hvert femte minut Receptdelen er enkel og også den er i forbindelse med ekstern database via internet.

Og det vigtigste?

Afregningsdelen er ganske enkelt enkel. Patienten afregnes nemt og når dagen er slut, kan man ved en kontrolfunktion se, om alle dagens patienter. er afregnede. Når måneden er gået fås ved enkelte tastetryk månedens omsætning og den kan sendes via EDI til rette instans.

Derudover skal det bemærkes, at grafikken og skærmfladen er af overskueligt og moderne tilsnit, slutter Sten Johnsen.

Lægesystemet kan bruges i enhver klinik, også selvom man ”kun” har brug for booking, EDI og journalskrivning, takket være den modulopbyggede struktur betaler man kun for de moduler, man har behov for.

Sikkerhed ved trafik på internet og back-up er naturligvis en selvfølge. Hos Sten Johnsens speciallægeklinik dumpes alle data til en server ”ude i byen”. På den måde går back-up og original ikke tabt samtidigt ved f.eks brand eller tyveri og man slipper for at huske på at tage back up på et eksternt medie.

XMedicus lægesystemer kan nemt tilpasses specialer, som kiropraktor, radiolog, speciallæge, fodterapeut, gynækolog, psykolog med flere. Dette gør XMedicus til et af de mest fleksible lægesystemer i Danmark.

I 2015 er det begyndt at gå rigtigt stærkt med XMedicus lægesystem, Der er nu i alt ansat seks programmører samt to supportere og kliniksystemet fås i tre forskellige versioner alt efter styresystem. Antallet af klinikker der benytter XMedicus lægesystem er vokset til over 50, samtidig med at der er kommet en version af XMedicus journalsystem til iPad.Der er kommet 100% understøttelse af Emessage, samt tilslutning til det fælles medicinkort FMK. I august 2015 blev XMedicus journalsoftware godkendt til DDV, det danske vaccinationsregister.

XMedicus Systems ApS - Gladsaxevej 363, 2860 Søborg - tlf: 8883 6000 - e-mail: info@xmedicus.com